Rijst met spruitjes en speklapjes

Rijst met spruitjes en speklapjes

Rijst met roergebakken speklapjes, spruitjes en sesam

Ingrediënten

  • Knoflook (2 teentjes)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Bosui
  • Rijst
  • Zout
  • 400 gram spruitjes
  • Speklapjes
  • Ketjap (3 eetlepels)
  • Sambal (1 eetlepel)
  • Sesamzaadjes (2 eetlepels)

Bereidingswijze

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes hierin 2 minuten. Giet ze af en spoel ze met koud water en laat ze uitlekken. Snijd ondertussen de speklapjes in schuine repen en leg ze in een kom. Roer de ketjap los met de sambal en knoflook en schep dit door de speklapjes. Laat dit een half uurtje staan.

Verwarm de olie in de wok en roerbak op hoge stand de speklapjes donkerbruin en knapperig. Voeg de spruiten en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee. Bestrooi het gerecht met de ringetjes bosui.

 

Lekker om te combineren met rijst.

(Hoeveelheid voor 4 personen)

 

Door: Suusje op 22-06-2011